Hvad er gap teorien ?

Gap teorien er en gammeljords forståelse, som går ud på at det er et gap, en pause efter vers 1 i 1 Mosebog, hvor det er sket et oprør som har sat Guds orden i verdenen ud af kraft.

Lucifer og 1/3 af englene gjorde oprør og angreb Guds trone, men det blev smidt ud, og derfor har vi den kamp imod os mennesker der er idag.

Luther fandt i hans studier af 1 mosebog 1, at der i den hebræiske tekst var et rebhia (søg google, første link), som er et tegn som antyder at her skal man holde en pause med at læse, ligesom Selah som måske betyder “tænk efter”.

At der står at verden var øde og tom, skal faktisk oversættes anderledes. Når man oversætter bærer oversættelsen ofte præg af oversætteren, derfor vil en bedre oversættelse efter min mening være “og jorden BLEV øde og tom”,

Esajas 45 v18 Thi så siger HERREN, Himlens Skaber, han, som er Gud, som dannede Jorden, frembragte, grundfæsted den, ej skabte den øde, men danned den til at bebos: HERREN er jeg, ellers ingen.

Altså var jorden ikke sådan i begyndelsen, altså hører vers 1 ikke rigtigt med til resten af kapitlet.

Gap teorien går modsat påstande fra ungjords lejren længere tilobage end til Thomas Chalmers, som de påstår fandt på forståelsen for at imødekomme evolutionsteoriens millioner af år, nej, forståelsen kan spores helt tilbage tilo Jesu tid, ja, faktisk mener jeg jo at den er lige så gammel som bibelens ord, for hvis man undersøger septuaginta, den græske oversættelse af de hebræiske tekster fra år 200 før Kristus, så kan man godt se antydninger af denne forståele i oversættelsen.

Hvad jeg også godt kan lide ved denne forståelse er, at den samler bibelen, bibelen starter med idyl, går over i krig, hvor bibelen slutter med krig og til sidst idyl. 1 Mosebog og Åbenbaringsbogen har sine modsætninger, det er meget interessant.
What is the gap theory ?

Dansk side
Hvad er gap teorien ?

Hvad mener jeg med skabelse ?

Skabelse denmark.gif - 873 Bytes

Links

For danske artikler af mig, se:
Skabelse - gap teorien

New Email

Please link to me


blog.jpg - 4582 Bytes
The Gap theory blog


Sitemap


goto frontpage The gap theory page